Fontos tudnivalók

A Borostyán Tóth Kft. teljes körűen elintézi a haláleset utáni teendőket. A kórházi ügyintézéstől kezdve, a halotti anyakönyvi kivonat beszerzésén át, az esetleges hamvasztási engedély beszerzéséig.

 

Nem mindegy, melyik temetkezési cég szállítja el az elhunytat lakásról, nem mindegy, hogy a temetőben milyen szolgáltatásokat szeretne megrendelni, továbbá egyáltalán nem mindegy az sem, hogy milyen költségek terhelik Önt, mint temettetőt.

 

Cégünk segít Önnek, hogy költségeit minimalizáljuk és csak azért fizessen, amire valóban szüksége van és amely költség valóban Önt terheli.

Meghalni

Meghalni milyen szomorú lehet,
Mikor mienk még mind a kikelet.
Mikor a rózsák legszebb kora van:
Meghalni, elmenni magányosan!

Meghalni milyen szomorú lehet,
Mikor a köd már küldi a telet,
Mikor az őszirózsa oda van:
Meghalni, elmenni magányosan!

Mindegy! Ha nap ég, ha köd borong,
Szomorúak voltunk vagy boldogok,
Későn, korán, - keserű bárhogyan:
Meghalni, elmenni magányosan!

Juhász Gyula

Sírkő készítés

Az általunk készített síremlékek esetében az első a minőség. Tóth László több, mint harminc éve foglalkozik sírkövek készítésével. Telephelyünkön megtalálható az általunk készített sírkövek széles választéka, valamint egyéni igényekkel is fordulhatnak hozzánk megrendelőink.

A sírkövek készítését teljeskörű ügyintézéssel, illetve helyszínre szállítással vállaljuk. Több évtizedes szakmai gyakorlatunkkal és tapasztalatunkkal segítünk Önöknek, hogy méltó emléket állítsanak szeretteiknek.

SÍRKŐ ANYAGOK:

Műkő

A műkő elnevezés a 18. század óta számos, különböző módszerrel előállított kőszerű anyag, amit faragott kő helyett használnak építkezési, díszítési, ipari és egyéb célokra. Elkészítése a betonéhoz hasonló, ám homokos-kavics helyett dolomit őrlemény kerül a cement és víz mellé. Az alapszíne szürke, de fehér cement esetén fehér színű, illetve oxidfesték hozzáadásával többféle színt nyerhetünk, mint például zöldet, rózsaszínt, sárgát, barnát, illetve tovább gazdagítja a változatosság palettáját a dolomit bazalt őrleménnyel való helyettesítése és/vagy kiegészítése. Megszilárdulása után csiszolás következik, majd a lyukas szemcsék tömítése, végül az anyag készre csiszolása zárja a munkafolyamatot.

Márvány

A márvány olyan, kalcitból és/vagy dolomitból álló metamorf kőzet, melynek karbonátásvány-tartalma az 50 %-ot meghaladja. Szerkezete tömör, szemcsés. Színe a különböző szennyeződések szerint változik. Leggyakoribb a vas-oxid és a mangán-oxid okozta elszíneződés. A vegyi üledékes mészkő metamorfja,mely kristályosan szemcsés. Csiszolva igen tetszetős, kedves, szép színe, különösen pedig egyenletesen sűrű, szemcsés szerkezete nagyon alkalmassá teszi művészeti célokra. Van különféle apró szemű és nagy szemű; a friss törési lapokon a szemecskék mindenkor erősen fénylenek. Épületek burkolására, szobrok faragására is használják.

Gránit

A gránit a leggyakoribb mélységi magmás kőzet. Szilárd, durvakristályos kőzet, melynek három fő ásványa az áttetsző, szürkés kvarc, a fehér vagy sárga plagioklász és a rózsaszínű vagy fehér káliföldpát többnyire nagyjából egyenlő arányban fordul elő benne. Színét általában a földpátok határozzák meg. Színes elegyrészként többnyire csillámokat tartalmaz. A szemcsék mérete szerint lehet durva-, közép-, vagy aprószemű, melynek méretének kialakulása a magma kihűlésének sebességétől függ: minél lassabban hűl ki, annál nagyobbak a kristályok. Képződését tekintve metamorf. A gránitot építőkőnek már az őskorban is használták. Napjainkban leginkább sír- és díszítőköveknek, oszlopoknak, burkolóköveknek, stb. dolgozzák fel. Magas kopásállósága, karcolódásra és töredezésre nem hajlamos, csiszolás után fényét hosszú évekig megőrzi. Természetben két azonos színű és mintázatú kő nem található.